Drenthe zorgt voor boost in kijkcijfers: 'Was f*cking topic, was all over Spain'

Drenthe zorgt voor boost in kijkcijfers: 'Was f*cking topic, was all over Spain'

Gepubliceerd: donderdag 4 maart 2021 om 08:55do 04-03-2021 om 08:55

Royston Drenthe is aan zijn derde leven als profvoetballer bezig. De 33-jarige oud-speler van Feyenoord en Real Madrid is verrast door de commotie die zijn avontuur bij Racing Murcia heeft losgemaakt.

Direct nadat het nieuws bekend werd doken foto's op van een niet al te afgetrainde Drenthe. "Ik weet zeker dat iemand de moeite heeft genomen om die foto's een beetje op te blazen", zegt hij in gesprek met De Telegraaf. "Natuurlijk ben ik niet topfit binnengekomen. De vraag was of ik mezelf nog steeds kon opladen om hónderd procent te geven. Kijk nu."

"Ik krijg van alle kanten complimenten, ben en forma", vervolgt de eenmalig Oranje-international. "Ik moet wel, anders gaan al die jonkies me voorbijrennen. Ze hebben al gezien van: nee man, deze man is ánders, je weet toch. Die loopt maar te kappen en te slalommen. Dat hadden ze niet verwacht. Talent en kwaliteit gaan niet zomaar verloren."

Dat zijn terugkeer zo veel teweeg bracht in Spanje, had Drenthe niet zien aankomen. Zo werd hij uitgenodigd voor het voetbalspelprogramma El Chiringuito de Jugones, dat plots 1,7 miljoen kijkers trok, in plaats van de gebruikelijke één miljoen. Hij werd meteen vastgelegd als vaste gast.

"Ik dacht: oké, ik ben terug, natuurlijk zal het wel in de kranten komen. Maar het was f*cking topic, ik had geen rust man. Het was all over Spain. Gek, man. Maar wel mooi. Het zegt iets over de waardering van de Spanjaarden", besluit Drenthe.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws