Lukkien ontsnapt na aanhouding onderweg: 'Medelijden of warm gevoel bij Emmen'

Lukkien ontsnapt na aanhouding onderweg: 'Medelijden of warm gevoel bij Emmen'

Gepubliceerd: donderdag 4 maart 2021 om 20:36do 04-03-2021 om 20:36

Dick Lukkien is na de wedstrijd tegen RKC Waalwijk van vrijdag 12 februari door het oog van de naald gekropen. De trainer van FC Emmen werd aangehouden en bleek meerdere verkeers- én coronaregels te hebben overtreden, maar kwam er met een waarschuwing vanaf, laat hij met een lach weten aan ESPN.

De Eredivisie-hekkensluiter wachtte toen nog op zijn eerste overwinning en verloor die vrijdagavond met 1-0 in Waalwijk, door een doelpunt van Ahmed Touba in de laatste minuut. Toen de Emmen-delegatie eindelijk weer terug in Drenthe was, moest Lukkien ook nog door naar Veendam. "Ik rijd altijd samen met onze teammanager Harm (Hensens, red.). Dan likken we onze wonden, als we verloren hebben. Dan heb je in je gedachten nog beelden van die wedstrijd in je hoofd."

Lukkien werd vervolgens aangeboden en bleek te hard te rijden, binnen de bebouwde kom. Bovendien bleek zijn werkgeversverklaring – dat hij tijdens de 'avondklokuren' buiten mocht zijn – niet in orde, had hij geen mondkapje om én vormde hij niet één huishouden met passagier Hensens. De dienstdoende agent toonde echter clementie. "Ik deed het raampje naar beneden, hij keek naar binnen. En toen zei hij letterlijk: was echt een kloteavond hè? Ik zeg: klopt. Hij zegt: dan had het nóg erger kunnen zijn..."

De viervoudige overtreding bleef dan ook zonder gevolgen. "Probeer toch nog een goed weekend te hebben en heel veel succes verder. Of dat medelijden is of een warm gevoel bij FC Emmen: zeg het maar. Ik was er in ieder geval heel blij mee..."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Lees meer over: Eredivisie FC Emmen

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws