'KNVB ziet twee opties voor 'Engelse' Oranje-spelers vanwege vliegverbod'

'KNVB ziet twee opties voor 'Engelse' Oranje-spelers vanwege vliegverbod'

Gepubliceerd: vrijdag 5 maart 2021 om 09:25vr 05-03-2021 om 09:25

Hoewel het vliegverbod vanuit het Verenigd Koninkrijk naar Nederland deze week is verlengd tot 1 april, verwacht de KNVB geen problemen voor het Nederlands elftal. De bond bekijkt momenteel de reismogelijkheden voor de 'Engelse' spelers van Oranje.

De selectie van bondscoach Frank de Boer begint op 24 maart aan de WK-kwalificatie met een wedstrijd tegen Turkije. Eerder in die week verzamelt Oranje in Zeist, met daarbij normaal gesproken ook Georginio Wijnaldum (Liverpool), Donny van de Beek (Manchester Unted), Tim Krul (Norwich City FC), Joël Veltman (Brighton & Hove Albion) en Steven Bergwijn (Tottenham Hotspur).

De KNVB ziet mogelijkheden om hen naar Nederland te krijgen, weet het Algemeen Dagblad. Er is weliswaar een vliegverbod, maar geen reisverbod. Vliegen vanuit Engeland naar België en Frankrijk is bovendien wel mogelijk. De spelers zouden met een privévlucht naar Brussel kunnen, en na een korte tussenlanding koers zetten richting Amsterdam.

Het AD noemt de trein door de Kanaaltunnel een ander alternatief. Van die optie maakten de Oranje Leeuwinnen die in Engeland actief zijn onlangs gebruik. De reis per trein kan wel lastig zijn als de spelers zondagavond nog in actie komen en zich maandagochtend in Zeist moeten melden. Van de quarantaineregels hebben ze overigens geen last: voor topsporters is er een speciale regeling.

Nederland speelt op 24 maart in Istanbul tegen Turkije. Daarna volgen ontmoetingen met Letland (27 maart) en Gibraltar (30 maart).

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws