Belgische bondscoach krijgt nul op rekest: 'Zijn hart ligt bij Nederland'

Belgische bondscoach krijgt nul op rekest: 'Zijn hart ligt bij Nederland'

Gepubliceerd: vrijdag 5 maart 2021 om 10:11vr 05-03-2021 om 10:11

Pascal Struijk kan nog steeds interlands voor het Nederlands elftal spelen. De verdediger van Leeds United, die zowel voor België als voor Oranje mag uitkomen, zou aangegeven hebben dat hij liever voor Nederland speelt.

Struijk is Nederlands, maar werd in Antwerpen geboren en dus gooide de Belgische bond een balletje op bij de linksbenige verdediger. Hij leek positief tegenover een interlandcarriere voor onze zuiderburen te staan, maar bondscoach Roberto Martínez heeft te kennen gegeven dat hij Struijk in maart niet op zal roepen.

Volgens de keuzeheer wil Struijk toch liever voor Nederland spelen. "Het lijkt erop dat zijn hart daar ligt", zegt hij tegen La Derniére Heure. "Dat moeten we respecteren, ook al heeft hij een interessant profiel. Ik wil geen oorlog ontketenen tussen verschillende federaties en dus zal hij niet in mijn selectie zitten. Dat betekent niet dat het dossier volledig gesloten is."

Vooralsnog lijkt Frank de Boer, bondscoach van Oranje, Struijk nog niet op de radar te hebben. De 21-jarige verdediger startte dit seizoen al in vijftien Premier League-wedstrijden namens Leeds, maar heeft dus nog wat langer de tijd om de knoop definitief door te hakken.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws