Breaking news

LIVE: Ten Hag wisselt Klaassen, worstelend Ajax op zoek naar tweede goal

'Struijk heeft voorkeur voor Oranje, maar kijkt met schuin oog naar België'

'Struijk heeft voorkeur voor Oranje, maar kijkt met schuin oog naar België'

Gepubliceerd: zaterdag 27 februari 2021 om 11:00za 27-02-2021 om 11:00

Laatste update: zaterdag 27 februari 2021 om 11:17za 27-02-2021 om 11:17

Leeds United-speler Pascal Struijk moet op korte termijn beslissen of hij voor de nationale ploeg van Nederland of België uit wil komen. De 21-jarige verdediger werd geboren in België, maar speelde in meerdere jeugdselecties van Oranje.

Dit seizoen beleeft de jonge centrumverdediger zijn definitieve doorbraak in het profvoetbal. Struijk heeft bij het gepromoveerde Leeds regelmatig een basisplaats en valt op door zijn goede en overtuigende spel bij de huidige nummer tien van de Premier League. Door zijn sterke seizoen staat Struijk in de belangstelling van meerdere Europese topclubs en heeft ook de bondscoach van België, Roberto Martínez, een oogje op hem laten vallen.

De keuzeheer van onze Zuiderburen nam onlangs al contact op met Struijk, weet Voetbal International. In Nederland is Struijk nog niet in beeld, waardoor de verdediger nu de mogelijkheden bekijkt om een Belgisch paspoort aan te vragen, om op die manier uit te kunnen komen voor De Rode Duivels. De Nederlander heeft volgens Voetbal International een voorkeur voor Oranje, maar omdat de interesse uitblijft kan het zo maar zijn dat Struijk international van België gaat worden.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Verdient Struijk een oproep voor Oranje?

Ja, hij is goed genoeg voor het Nederlands elftal
52%
Nee, hij komt tekort voor Oranje
48%
(1637 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws