'Toptalent van Barcelona blijft en wil 'feestje van Koeman' absoluut meemaken'

'Toptalent van Barcelona blijft en wil 'feestje van Koeman' absoluut meemaken'

Gepubliceerd: vrijdag 5 maart 2021 om 11:11vr 05-03-2021 om 11:11

Ilaix Moriba, het toptalent uit de jeugdopleiding van Barcelona, heeft aanbiedingen gekregen van RB Leipzig en Manchester United. De middenvelder wil Catalonië echter niet verlaten omdat hij zich prettig voelt bij de benadering van Ronald Koeman.

Moriba debuteerde op 13 februari van dit jaar in de thuiswedstrijd tegen Deportivo Alavés (5-1) en na de met 2-0 gewonnen uitwedstrijd bij Sevilla bedankte het talent Koeman voor zijn invalbeurt. De aanbiedingen die RB Leipzig en Manchester United hebben neergelegd bij zijn zaakwaarnemer werden dan ook resoluut terzijde geschoven, meldt El Mundo Deportivo.

De 18-jarige spelmaker met roots in Guinea wil per se bij Barcelona blijven omdat hij 'het feestje van Koeman' niet wil missen. De Nederlandse trainer geeft veel jeugdige spelers de kans en Moriba verwacht dat de speeltijd die hij de laatste weken opdeed een voorbode zal zijn voor meer. Pedri, Ansu Fati, Riqui Puig en Ronald Araújo kregen immers ook al de kans om zich te bewijzen.

De sfeer in de kleedkamer is dusdanig goed dat Moriba per se wil blijven en voor zijn kans wil gaan in het blauw-rode shirt. 'Onder Koeman wordt het toegangsbewijs bepaald door houding en is jong zijn totaal geen probleem', zo besluit MD.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws