'Na Lille schijnt Brobbey tegen agent gezegd te hebben: maak het maar in orde'

'Na Lille schijnt Brobbey tegen agent gezegd te hebben: maak het maar in orde'

05-03-2021 20:55 Laatste update: 06-03-2021 11:29
81

Brian Brobbey twijfelt nog steeds over zijn toekomst. Er is echter wel een opening ontstaan, zegt clubwatcher Mike Verweij van De Telegraaf.

Brobbey wilde in eerste instantie niet verlengen en had zijn zinnen aanvankelijk gezet op een transfervrij vertrek, maar is aan het twijfelen geslagen. Ajax heeft goede hoop dat het alsnog rondkomt. "Ajax wil dolgraag dat hij blijft, dat hebben ze altijd gewild. Maar de onderhandelingen liepen vast", zegt Verweij in de voetbalpodcast van De Telegraaf.

"Het was niet heel handig van Ajax dat op de eigen website werd gecommuniceerd dat de wegen in principe gaan scheiden. Vervolgens is er toch een opening ontstaan, vooral omdat Brobbey heel erg twijfelt", zegt Verweij.

"Na de wedstrijd tegen Lille OSC (waarin Brobbey de matchwinner was, red.) schijnt hij zelf gezegd te hebben tegen zijn zaakwaarnemer: maak het maar in orde, ik wil blijven. Je moet je wel afvragen welk belang de zaakwaarnemer heeft. Na dit seizoen is hij transfervrij, dus kan hij tekengeld incasseren. Ik mag hopen dat dat geen drijfveer is, want voor Brobbey is het beter dat hij bij Ajax blijft."