'Opgeleefde Karsdorp staat op het punt om contract bij AS Roma te verlengen'

'Opgeleefde Karsdorp staat op het punt om contract bij AS Roma te verlengen'

06-03-2021 07:56 Laatste update: 11:48
42

Rick Karsdorp staat op het punt om zijn contract bij AS Roma met drie jaar te verlengen. De 26-jarige rechtsback blijft daardoor tot medio 2025 in de Italiaanse hoofdstad voetballen.

Eerder deze week maakte de Romeinse club bekend dat het contract van de Braziliaanse centrumverdediger Roger Ibañez wordt verlengd tot medio 2025. Sky Sport Italia meldt dat de huidige nummer vijf van de Serie A hetzelfde wil doen met het contract van Karsdorp, die sinds de zomer van 2017 actief is in de Italiaanse hoofdstad. Karsdorp heeft in Rome nog een contract tot de zomer van 2022.

Naar verluidt wordt de contractverlening van Karsdorp volgende week officieel bekend gemaakt. Karsdorp maakte na het kampioenschap van Feyenoord in het seizoen 2016-2017 de overstap naar AS Roma. In zijn eerste twee jaar bij Roma kwam hij, mede door aanhoudend blessureleed, nauwelijks in actie. In het seizoen 2019-2020 werd hij door de Italianen uitgeleend aan zijn oude club Feyenoord, om in de zomer van 2020 terug te keren in Rome.

In het huidige seizoen kan Karsdorp regelmatig rekenen op een basisplaats en levert hij met zijn assists een belangrijke bijdrage aan het aanvalsspel van de Romeinen. Samen met Juventus-speler Juan Cuadrado is Karsdorp dit seizoen in de Serie A de verdediger met de meeste beslissende voorzetten: vijf stuks in totaal.