Van der Sar memoreert: 'Na de goal van Schöne dacht ik: nu kun je het krijgen ook'

Van der Sar memoreert: 'Na de goal van Schöne dacht ik: nu kun je het krijgen ook'

Gepubliceerd: zaterdag 6 maart 2021 om 13:28za 06-03-2021 om 13:28

Het was vrijdag precies twee jaar geleden dat Ajax in Bernabeu gehakt maakte van Real Madrid in de Champions League. Algemeen directeur Edwin van der Sar weet het nog als de dag van gisteren.

Ajax verloor thuis van Real met 1-2, maar overklaste de Madrilenen in de terugwedstrijd: 1-4. "Je zag Frenkie de Jong kappen en draaien, Modric op de grond, een scorende Hakim Ziyech, David Neres maakte de 0-2, de 0-3 van Tadic... Ik weet alles nog", zegt Van der Sar in een Instagram-video van Ajax.

"Ik zat naast de president van Real Madrid (Florentino Perez, red.) en keek voorzichtig naar links: mag ik juichen, mag ik opstaan, mag ik springen? Bij de 1-3 stond hij op en begon hij te klappen. Maar bij de 1-4 van Schöne, dacht ik: nu kun je het krijgen. Dus stond ik op en ging ik uit m'n dak."

Na de historische wedstrijd werd een bescheiden feestje gevierd, zegt Van der Sar. "Met de sponsors, bestuursleden en wat supporters gingen we daarna nog een club in. Het was geweldig. Het ongeloof op het gezicht van de mensen... Een vriend van mij zat recht achter Lasse Schöne toen hij de vrije trap nam. Hij zei dat het zijn mooiste goal voor Ajax was."

Één specifieke herinnering aan die avond heeft Van der Sar niet. "Er zijn er te veel. Je verwacht dit niet, want thuis verloren we. Alles klopte gewoon. Het tactische gedeelte, het niveau van de spelers, de reddingen van Onana, De Ligt was geweldig, Dusan speelde ongelooflijk.. Iedereen was aan het juichen, aan het zingen."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws