Bayern komt bliksemstart Haaland te boven, goal 29, 30 én 31 (!) voor Lewandowski

Bayern komt bliksemstart Haaland te boven, goal 29, 30 én 31 (!) voor Lewandowski

06-03-2021 20:23 Laatste update: 20:26
34

Bayern München zette zijn Bundesliga-koppositie in het spel, maar heeft na een zinderende Klassiker alsnog een volgende stap gezet naar zijn negende titel op rij. Thuis tegen Borussia Dortmund stond het na tien minuten met 0-2 achter, maar Der Rekordmeister won vlak voor tijd alsnog.

Dortmund is allang afgehaakt in de strijd om de titel en begon als nummer zes aan de wedstrijd. BVB schoot echter uit de startblokken in de Allianz Arena en stond binnen de kortste keren met 0-2 voor. Erling Braut Haaland was uiteraard de auteur van de twee treffers, zijn achttiende en negentiende van het Bundesliga-seizoen. Na amper één minuut verraste hij Manuel Neuer vanuit de tweede lijn, niet veel later tikte hij na een vloeiende aanval ook de 0-2 binnen.

Bayern had echter de beschikking over iemand die nóg vaker weet te scoren dan Haaland: nog voor rust stond het alweer 2-2, dankzij twee treffers van Robert Lewandowski. De Pool schoot van dichtbij een voorzet van Leroy Sané binnen, benutte op slag van rust ook een penalty en verzorgde daarmee zijn dertigste (!) competitietreffer van het seizoen.

Die gelijke stand bleef lange tijd op de borden staan, maar vlak voor tijd harkte het alsnog de drie punten binnen. Leon Goretzka volleerde de 3-2 binnen en Lewandowski maakte zijn hattrick vol: 4-2 én nummer 31 van het seizoen. Bayern heeft ternauwernood zijn marge van twee punten op RB Leipzig behouden. De nummers één en twee van Duitsland spelen op zaterdag 3 april tegen elkaar.