Slechte Ajax-generale voor Young Boys: blamage en blessure voor doelman

06-03-2021 20:55
22

De generale repetitie van BSC Young Boys voor het Europa League-treffen met Ajax is op een deceptie uitgelopen. De Zwitsers speelden met de reserves tegen hekkensluiter FC Vaduz en kwamen niet verder dan een 1-1 gelijkspel.

Donderdagavond treffen Young Boys en Ajax elkaar in Amsterdam en dus koos trainer Gerardo Seoane (foto) voor zijn reservespelers. Dat pakte niet best uit, want de bezoekers uit Liechtenstein bleven overeind in het Stade de Suisse en kwamen in de tweede helft zelfs op voorsprong via Dejan Djokic. Een goal van Jordan Siebatcheu in minuut 81 voorkwam een blamage, maar winnen lukte Young Boys niet meer.

Dat was niet het enige slechte nieuws voor de hoofdstedelingen, want keeper David Von Ballmoos viel na een uur voetballen geblesseerd uit. De doelman, die als één van de weinige vaste waarden wél speelde, kreeg een schoen in zijn gezicht en werd duizelig van het veld gedragen. Het lijkt erop dat hij een hersenschudding heeft en het is nog onzeker of hij de wedstrijd in Amsterdam van donderdag zal halen.

Het gelijke spel tegen Vaduz heeft weinig consequenties voor de ranglijst. Young Boys staat nog steeds twintig punten voor op FC Basel, de nummer twee, en kan de titel eigenlijk niet meer ontgaan.