Petrovic: 'Misschien niet uitstekend op zijn Nederlands, maar Europees gezien wel'

Petrovic: 'Misschien niet uitstekend op zijn Nederlands, maar Europees gezien wel'

Gepubliceerd: zaterdag 6 maart 2021 om 21:58za 06-03-2021 om 21:58

Laatste update: zaterdag 6 maart 2021 om 22:02za 06-03-2021 om 22:02

Willem II-trainer Zeljko Petrovic zag zijn ploeg in totaal elf tegendoelpunten krijgen tegen Feyenoord en FC Utrecht, maar heeft de weg omhoog weer gevonden met De Tricolores: de 1-1 tegen ADO Den Haag en de 0-2 zege bij Sparta kregen een vervolg met een 1-1 bij FC Twente. Petrovic kon alleen maar tevreden zijn met de puntendeling in de Grolsch Veste.

Willem II moest na een uur spelen de 1-0 van Jesse Bosch slikken, maar maakte in de slotfase gelijk via Vangelis Pavlidis. "Heel tevreden", oordeelde Petrovic dan ook in gesprek met ESPN. "Uitstekende wedstrijd: misschien niet uitstekend op de Nederlandse manier, maar ik denk dat we Europees gezien een uitstekende wedstrijd hebben gespeeld. Ik heb vanaf het begin bijna alle wedstrijden van FC Twente gezien en ik denk dat we één van de moeilijkste tegenstanders zijn geweest voor FC Twente."

Een vlekkeloze avond was het echter niet in Enschede: Derrick Köhn en Mike Trésor zorgden voor een komisch misverstand, nadat ze elkaar niet begrepen tijdens een kort genomen vrije trap. De spelers van FC Twente reageerden echter te laat, waardoor Köhn en Trésor zich nog konden herstellen en zelfs een aanval op konden zetten. "Uitstekende vrije trap en goede voorzet. Dan moet iemand bij de eerste paal komen...", lachte Petrovic hardop bij het bekijken van de beelden. "Dat was gewoon een misverstand van twee spelers. Maar goed, dat zijn jonge gasten. En wij willen in Nederland dat de spelers ook meedenken. En dat ze dan zoiets zelf doen, prima."

Nummer zestien Willem II is door het punt in Enschede weer iets dichterbij de veilige plekken gekropen. Het gat met nummer vijftien VVV-Venlo bedraagt vier punten, al speelt VVV dinsdag nog een inhaalwedstrijd tegen Sparta.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Gaat Willem ll zich handhaven?

Ja
70%
Nee
30%
(1100 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws