Marca: climax in Ramos-soap nadert, Real Madrid doet boegbeeld alsnog aanbieding

6 maart 2021 om 23:51

Real Madrid heeft Sergio Ramos een concreet voorstel voor contractverlenging gedaan, meldt Marca. Het boegbeeld van De Koninklijke leek na zestien (!) jaar op weg naar de uitgang, maar beide partijen komen mogelijk tóch nader tot elkaar: Ramos zal echter vóór het einde van de maart duidelijkheid moeten scheppen.

De 34-jarige centrale verdediger loopt aan het einde van het seizoen uit zijn contract. Het leek er lange tijd op dat het huwelijk tussen beide partijen zou stranden, maar Marca meldde eerder deze week al dat er toch weer een akkoord in de lucht zou hangen. Nu heeft Real Madrid dus daadwerkelijk een aanbieding gedaan: Ramos kan voor één seizoen bijtekenen, met een optie voor nog eens één seizoen.

De 178-voudig Spaanse international heeft ruim drie weken om te beslissen: het contractaanbod is nog tot eind maart geldig. Marca sluit echter niet uit dat Ramos – momenteel herstellende van een meniscusblessure – de knoop na het weekend al door gaat hakken. De aanvoerder beseft dat zijn club niet te lang kan wachten. Als Ramos tóch niet bij gaat tekenen, heeft Real Madrid de tijd om een opvolger te zoeken: de binnenkort transfervrije Bayern München-verdediger David Alaba zou dan een optie kunnen zijn.