Onbegrip over Van de Beek: 'Betere opleiding dan alle andere United-spelers'

Onbegrip over Van de Beek: 'Betere opleiding dan alle andere United-spelers'

Gepubliceerd: zondag 7 maart 2021 om 09:44zo 07-03-2021 om 09:44

Donny van de Beek blijft de gemoederen bezighouden in Engeland. Paul Parker vindt het schandalig hoe Manchester United met de voormalig middenvelder van Ajax omgaat.

The Mancunians betaalden afgelopen zomer 39 miljoen euro voor de Oranje-international, die echter nauwelijks speeltijd krijgt van manager Ole Gunnar Solskjaer. "Ik snap niet dat ze hem niet opstellen", zegt Parker, die drie keer landskampioen werd met United, tegen The Mirror. "Het is een complete verspilling en ik begrijp er helemaal niets van."

"Je vraagt je af of wie hem nu eigenlijk heeft aangetrokken, want het lijkt alsof iemand wrok koestert tegen Van de Beek", aldus de negentienvoudig Engels international. "Hij heeft ongelooflijk veel talent, is ijverig, heeft een goede werkethiek, kan rondom het strafschopgebied spelen en verstuurt slimme passes. Hij kan wedstrijden beslissen doordat hij in kleine ruimtes uit de voeten kan."

"Hij is daarvoor opgeleid bij Ajax", vervolgt Parker zijn tirade. "Hij heeft een betere voetbalopleiding gehad dan wie dan ook bij Manchester United." Hij vindt dat Solskjaer niet langer met twee defensief ingestelde middenvelders moet spelen, maar met één. "Ze hebben in cruciale duels meer dan één spelmaker nodig. Stel Van de Beek en Bruno Fernandes samen op. Zeker als Paul Pogba er niet is."

Van de Beek ontbrak woensdag met een lichte blessure tegen Crystal Palace (0-0). Het is nog onzeker of hij mee kan doen in de stadsderby tegen Manchester City zondag. Parker leeft hoe dan ook mee. "Hij moet erg teleurgesteld zijn. Zeker nu er door de situatie met het coronavirus geen familie en vrienden naar hem toe kunnen komen."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws