Haller 'opgegeten' tijdens Ajax - Groningen: 'Ten Hag pakt hem keihard aan'

7 maart om 13:18

Ajax leidt halverwege met 1-0 tegen FC Groningen door een vroege goal van Ryan Gravenberch, maar Sébastien Haller valt uit de toon. De 26-jarige spits wordt 'opgegeten', ziet Hedwiges Maduro.

Haller krijgt geen centimeter ruimte van Groningen-verdedigers Ko Itakura en Mike te Wierik. "Die zit er niet lekker in", constateert Maduro bij ESPN. "Haller maakt altijd zijn goaltjes en is belangrijk met zijn assists, maar nu loopt het niet."

"Erik ten Hag pakt hem ook keihard aan", aldus Maduro, die door het ontbreken van publiek alles goed kan volgen langs het veld. "Haller wordt opgegeten door de verdedigers van Groningen en verliest de meeste duels. Ten Hag pakt hem dan weer aan: die vindt dat hij de duels harder in moet gaan, anders wordt het niks vandaag."

Haller zocht na de eerste helft helft hoofdschuddend en trekkebenend de kleedkamer op. Voor rust ging hij bovendien gestrekt door een bal in zijn kruis. Maduro: "Ze proberen hem uit de wedstrijd te halen door hem hard aan te pakken. Zo moet je hem wel bestrijden."