Ten Hag pakt Haller aan bij Ajax: 'We lieten ons de kaas van het brood eten'

7 maart om 15:11

De nieuwste Eredivisie-zege van Ajax stemt Erik ten Hag tevreden. Toch heeft de trainer na afloop van de thuiswedstrijd tegen FC Groningen (3-1) het één en ander aan te merken op het spel van zijn ploeg.

Ajax kwam al vroeg op voorsprong door een goal van Ryan Gravenberch, maar verzuimde in de eerste helft de score uit te bouwen. "Ik moet de ploeg een compliment maken voor hoe ze mentaal op de been bleven en op jacht bleven gaan naar een goal. Ik denk dat we verdiend hebben gewonnen", reageert Ten Hag bij ESPN.

"Maar de kansen die je krijgt, moet je gewoon afmaken. Davy Klaassen, Sébastien Haller en Jurriën Timber... Ik weet niet of het laconiek is, maar we moeten meedogenlozer zijn. De bal moet door het net heen. Groningen gaf veel ruimtes weg, dat moet je afstraffen."

In de tweede helft liep Ajax alsnog uit naar een ruime overwinning door goals van Haller en Dusan Tadic. Ten Hag: "Mijn enige verwijt is dat we er niet drie of vier goals bij hebben gemaakt. Ik heb ze in de rust gezegd dat ze honger moesten tonen, anders zou Groningen erin blijven geloven."

Voor rust viel het op dat Haller hard werd aangepakt door Ten Hag. Dat was niet zonder reden. "Groningen was scherp in de duels en dan moet je minimaal hetzelfde brengen. Het gaat niet op 99 procent. Zeker in het kwartier voor rust lieten we ons de kaas van het brood eten."