Promes en Lang scoren in Rusland en België, AC Milan en AS Roma in de leunstoel

07-03-2021 19:57 Laatste update: 20:04
18

Quincy Promes en Noa Lang hebben zich zondag laten gelden over de grens. Beide ex-Ajacieden kwamen tot scoren en hielpen hun ploeg aan een overwinning.

Spartak Moskou-FK Krasnodar 6-1
Promes' Spartak-rentree was in het water gevallen, maar Spartak nam dubbel en dik revanche voor de thuisnederlaag Rubin Kazan. Spartak stond tegen het FK Krasnodar van Tonny Vilhena binnen acht minuten al met 2-0 voor: Aleksandr Sobolev en Promes legden de basis voor een dikke thuiszege. Mede door twee goals van Jordan Larsson (ex-NEC) won de nummer drie van de Premjer Liga uiteindelijk met 6-1 van de nummer acht.

Club Brugge - Zulte-Waregem 3-0
Club Brugge werd midweeks door Standard Luik uit de Belgische beker geknikkerd en kan zich nu volledig richten op de strijd om de landstitel. Het lijkt een kwestie van tijd voordat Blauw-Zwart zich kampioen mag noemen. Tegen nummer acht Zulte-Waregem werd de tiende zege op rij geboekt. Youssouph Badji, Eduard Sobol én Lang - op aangeven van Tahith Chong - maakten de doelpunten. Club Brugge staat vijftien punten voor op Royal Antwerp FC én heeft nog twee wedstrijden tegoed.

Hellas Verona-AC Milan 0-2
AC Milan heeft de achterstand op rivaal Internazionale verkleind naar drie punten. De Rossoneri konden in Stadio Marcantonio Bentegodi niet beschikken over vedette Zlatan Ibrahimovic, maar boekten een regelmatige zege op Hellas Verona. Rade Krunic schoot na een half uurtje een vrije trap vakkundig in de bovenhoek, Diogo Dalot maakte vijf minuten na rust een minstens zo fraaie goal, na een subtiele schijnbeweging: 0-2.

AS Roma-Genoa 1-0
Ook AS Roma ligt nog op Champions League-koers. De ploeg van Rick Karsdorp won zondagmiddag met het minimale verschil van Kevin Strootman en de zijnen. Gianluca Mancini kopte voor rust de 1-0 binnen en dat bleek uiteindelijk genoeg om zich tot matchwinner te kronen. De Giallorossi hebben nu twee punten achterstand op nummer drie Juventus en één punt voorsprong op nummer vijf Atalanta, dat maandag koploper Internazionale treft.