VP's Elftal van de Week: Feyenoord blijft Ajax en PSV voor met drie spelers

8 maart om 10:00
Laatste update: 8 maart om 10:00

Feyenoord veegde zaterdag de vloer aan met een armoedig VVV-Venlo en is met drie spelers hofleveranciers in VP's Elftal van de Week. Ook Ajax, PSV, Vitesse, FC Groningen, sc Heerenveen en Heracles Almelo zijn van de partij.

Maarten Stekelenburg (Ajax)
De switch van Andre Onana naar Stekelenburg verloopt geruisloos in Amsterdam. Dat is een groot compliment voor de 38-jarige routinier, die Ajax met twee reddingen op de been hield tegen FC Groningen.

Lutsharel Geertruida (Feyenoord)
Geertruida maakte zaterdag tegen VVV-Venlo (6-0) alweer zijn vijfde doelpunt van het seizoen en is daarmee gedeeld topscorer onder de Eredivisie-verdedigers. Geen woorden, maar daden.

Jacob Rasmussen (Vitesse)
Onder leiding van Rasmussen was Vitesse zondag met 2-1 te sterk voor concurrent AZ. De Deense verdediger maakte de tweede treffer in Arnhem en haalde ook nog eens twee ballen van de lijn.

Ko Itakura (FC Groningen)
Ajax-schutter Sébastien Haller kreeg in de eerste helft van Ajax - FC Groningen geen centimeter ruimte en liep met zijn ziel onder de arm over het veld. De felle Itakura mag zich daarvoor op de borst kloppen.

Joey Veerman (sc Heerenveen)
In de verloren bekerwedstrijd tegen Ajax wilde het totáál niet lukken bij Veerman, die zich zaterdagavond tegen ADO Den Haag revancheerde. De middenvelder strooide met korte en lange passes en was weer eens trefzeker.

Jens Toornstra (Feyenoord)
De grote man bij Feyenoord, dat geen spaan heel hield van VVV-Venlo. Toornstra werd vooraf in het zonnetje gezet voor 250 wedstrijden in de hoofdmacht en die mijlpaal vierde hij met twee goals.

Siem de Jong (sc Heerenveen)
Heerenveen heeft de subtop weer in het vizier door de 3-0 zege op ADO Den Haag. De Jong, die eindelijk lijkt verlost van alle fysieke ongemakken die hem de laatste jaren dwarsboomden, opende de score met een fraaie knal.

Rai Vloet (Heracles Almelo)
Het debuut van PEC Zwolle-tussenpaus Bert Konterman viel zondag in het water tegen Heracles, dat zegevierde door een goal in de slotminuten. Vloet speelde weer een belangrijke rol.

Steven Berghuis (Feyenoord)
Voetbaltechnisch was het niet zijn allerbeste wedstrijd van het seizoen, maar Berghuis is en blijft goud waard voor Feyenoord. Met een goal en twee assists had hij een groot aandeel in de 6-0 zege op VVV-Venlo.

Eran Zahavi (PSV)
Het kan momenteel niet op voor Zahavi: de Israëlische spits scoorde wéér twee keer en zorgde daarmee voor twee records: het was de 60.000ste goal in de Eredivisie-historie én PSV heeft nu in 43 opeenvolgende wedstrijden minimaal één keer gescoord.

Dusan Tadic (Ajax)
Twaalf goals, elf assists: dat zijn statistieken waar Tadic mee kan thuiskomen. Onder leiding van de Servische aanvoerder koerst Ajax, ook door dertien zeges in 2021, af op de 35ste landstitel.