Perez: 'Ze krijgen zoveel complimenten, dan denken ze echt dat ze goed zijn'

Perez: 'Ze krijgen zoveel complimenten, dan denken ze echt dat ze goed zijn'

Gepubliceerd: zondag 7 maart 2021 om 21:08zo 07-03-2021 om 21:08

Ronald de Boer en Kenneth Perez vinden dat talenten uit Nederland te vroeg naar het buitenland vertrekken. Hij haalt onder meer Brian Brobbey aan. De Ajax-spits heeft zijn contract nog altijd niet verlengd en lijkt op weg naar de uitgang.

"Het probleem is dat ze vaak geen geduld hebben", zegt De Boer bij Dit Was Het Weekend op ESPN. "Als ze niet spelen, zijn ze geïrriteerd of de zaakwaarnemer gaat bellen. We hemelen de talenten misschien te snel op, ik vind geduld vaak het probleem. Als ze niet spelen, willen ze naar een nieuwe club. Dat zie je nu ook bij Brobbey. Hij wil niet bijtekenen en heeft ook het geduld niet. Die denkt: Ajax heeft Haller voor 22,5 miljoen euro gehaald, daar ga ik niet op wachten. Hij kan ook denken dat hij nog jong is en genoeg aan spelen toe gaat komen. De jongens van die leeftijd hebben het geduld niet meer als het even niet meezit."

"Hoeveel spelers die vroeg naar het buitenland zijn gegaan zijn geslaagd?", vraagt De Boer zich af. "Die zijn op één hand te tellen. Als je hier je vlieguren maakt, is de kans dat je in het buitenland slaagt vele malen groter."

Perez vindt ook dat spelers te snel opgehemeld worden en roept op tot kalmte. "Ze krijgen ontzettend veel complimenten, ook vanuit ons vak. Dan gaan ze echt geloven dat ze goed zijn. Als het dan een keer tegenzit, weegt dat zoveel zwaarder dan al die complimenten die ze hebben gehad. Een oplossing is misschien dat we met z'n allen iets genuanceerder proberen te zijn. Ik heb het gevoel dat veel mensen de eerste willen zijn om iemand gevonden te hebben." 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Eens met De Boer en Perez?

Ja
93%
Nee
7%
(1115 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws