'Laporta wint presidentsverkiezingen Barcelona, mogelijk goed nieuws voor Koeman'

'Laporta wint presidentsverkiezingen Barcelona, mogelijk goed nieuws voor Koeman'

07-03-2021 21:40 Laatste update: 22:11
87

Joan Laporta heeft de presidentsverkiezingen bij FC Barcelona gewonnen. Dat meldt het Catalaanse TV3. De 58-jarige Spanjaard sleept maar liefst 58,3% van de stemmen in de wacht en mag zich waarschijnlijk de nieuwe voorzitter van Barcelona noemen. Hij volgt Josep Maria Bartomeu op.

Dat blijkt uit de exitpoll van het Catalaanse TV3. Concurrenten Victor Font (31,3%) en Toni Freixa (9,3%) leggen het tegen Laporta af. Helemaal definitief is het echter nog niet, al is er volgens Spaanse media wel al een bescheiden feestje gevierd door Laporta en zijn aanhang. Van 09.00 uur 's ochtends tot 21.00 uur 's avonds werden ruim 87.000 stemmen uitgebracht in Catalonië. Ook spelers konden hun stem uitbrengen, net als de kandidaten zelf.

Laporta, een adept van Johan Cruijff, lijkt de 42e president in de geschiedenis van Barcelona te worden. Dat is mogelijk goed nieuws voor trainer Ronald Koeman. Laporta noemde hem in november al 'zijn trainer', al liet hij dat ook afhangen van de resultaten. Die zijn momenteel uitstekend. De definitieve uitslag van de presidentsverkiezingen wordt zondagavond rond 23.30 uur verwacht. 

Mocht het definitief zijn, dan wordt Laporta voor de tweede keer voorzitter van Barcelona. Tussen 2003 en 2010 was hij dat ook al. In die periode won Barcelona twee keer de Champions League.

Lees hier wat de plannen van Laporta zijn voor de komende jaren van FC Barcelona