Van der Vaart duidelijk: 'Als hij zo blijft keepen, zou ik hem altijd opstellen'

Van der Vaart duidelijk: 'Als hij zo blijft keepen, zou ik hem altijd opstellen'

08-03-2021 07:44 Laatste update: 09:19
65

Voor Rafael van der Vaart is het na de bekendmaking van de voorselectie van Oranje niet meer zo moeilijk wie eerste doelman moet worden. Als het aan de oud-voetballer ligt staat Maarten Stekelenburg tijdens de aankomende interlands onder de lat bij het Nederlands elftal.

"Echt waar: als hij zo blijft keepen zal ik hem altijd opstellen, zelfs als Cillessen gaat spelen, of meer gaat spelen bij Valencia. Ik vind hem de beste keeper", legt Van de Vaart uit via een live-verbinding met Studio Voetbal. "Maarten is na Edwin van der Sar de beste keeper waar ik ooit mee gespeeld heb. Een en al talent, die gozer. Alleen hij was nooit zo serieus en moeilijk te peilen."

Collega-analist Ibrahim Afellay is het roerend met Van der Vaart eens. "Zo’n jongen haal je er niet zomaar bij, dus ik denk ook dat hij bij de definitieve selectie zit. Zo’n ervaren jongen neem je er niet bij om ervaring op te laten doen toch?" Afellay vermoedt dat bondscoach Frank de Boer direct een beroep gaat doen op Stekelenburg tijdens de eerste interlandperiode van dit jaar. "Ik denk dat dit wel een duidelijk signaal is. Waarom haal je hem anders bij de voorselectie?"