Van der Vaart grapt: 'Betaalde zo goed dat ik nog op slippers zou voetballen'

Van der Vaart grapt: 'Betaalde zo goed dat ik nog op slippers zou voetballen'

Gepubliceerd: maandag 8 maart 2021 om 10:50ma 08-03-2021 om 10:50

Laatste update: maandag 8 maart 2021 om 11:00ma 08-03-2021 om 11:00

Rafael van der Vaart is van mening dat voetbalschoenen niet bepalen of een speler nu beter of minder speelt. De oud-international bestempelt de ontwikkeling in de voetbalschoenen-industrie vooral als marketing en niet als wetenschap.

In een artikel van de Volkskrant wordt Van der Vaart gevraagd naar zijn mening over de ontwikkeling van de voetbalschoen. Grote merken als Nike, Puma en Adidas stellen door middel van technologie de beste en nieuwste kicksen beschikbaar aan voetballers. Van der Vaart vindt het een beetje overtrokken. "Dat is vooral marketing. Nieuwe modellen zijn meestal steeds een beetje hetzelfde."

Elke wedstrijd met nieuwe schoenen spelen is dat ook iets wat Van der Vaart niet deed tijdens zijn loopbaan. "Al was ik ook de allermakkelijkste hoor. Ik vond alles wel best. Andere jongens waren extreem met hun schoenen bezig, elk detail moest kloppen. Daar zei ik wel eens tegen: zou het niet aan je schoenen, maar aan je voeten liggen dat je zo speelt?"

Van der Vaart, die gesponsord werd door Nike, weigerde echter nooit om op een bepaalde schoen te spelen. "Nike betaalde zo goed dat ik nog op slippers zou voetballen", vertelt de oud-middenvelder lachend. "Het boeide met niet. Op de lelijkste schoenen, een beetje bruin-beige-achtige, speelde ik mijn beste eindtoernooi, het EK 2008. Dan heb je er toch een goede herinnering aan."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Lees meer over: Rafael van der Vaart

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws