Van der Ende uit openlijk kritiek op KNVB na interview van gestopte grensrechter

8 maart om 11:36
Laatste update: 8 maart om 11:58

Mario van der Ende ondersteunt het idee van oud-grensrechter Nicky Siebert om actie te ondernemen tegen racisme in de voetballerij. De oud-scheidsrechter is in zijn column hard over de KNVB en betwijfelt of de voetbalbond überhaupt wel luistert naar geluiden over racisme.

Siebert, die eind januari als grensrechter afscheid nam van de voetballerij, richtte zich in een interview in de Volkskrant tegen de bond. Volgens Siebert neemt de KNVB racisme niet serieus en worden aangiftes en verhalen 'weggemoffeld'. De grensrechter met Antilliaanse roots kreeg tijdens zijn actieve carrière als assistent-scheidsrechter meerdere keren te maken met racistische beledigingen en sprak zich daarover uit.

Van der Ende begrijpt de woede van Siebert en vindt ook dat de KNVB actie moet ondernemen tegen racisme in de voetbalwereld. 'De reactie op het interview vanuit Zeist was clichématig', stelt Van der Ende in zijn column in het Algemeen Dagblad. 'Ze herkennen zich niet in genoemde feiten en enige zelfkritiek op Sieberts eigen functioneren hadden ze gemist.' Van der Ende vreest dan ook dat de kritiek van Siebert verder onbeantwoord blijft. 'Zal Nicky inmiddels doorhebben dat wie de taal van de macht spreekt doof is voor de kanslozen?'