KNVB brengt Nijhuis en woedende Schmidt weer samen na frontale botsing

KNVB brengt Nijhuis en woedende Schmidt weer samen na frontale botsing

08-03-2021 12:28
301

Bas Nijhuis heeft zondag de leiding over de topper in de Eredivisie tussen PSV en Feyenoord. Het betekent een weerzien tussen de scheidsrechter en trainer Roger Schmidt.

PSV en Feyenoord trappen zondag om 14.30 uur af in het Philips Stadion. Charl Schaap en Rogier Honig assisteren Nijhuis langs de zijlijn. Sander van der Eijk is de vierde official. Dennis Higler is de VAR vanuit Zeist en wordt geassisteerd door Erik Kleinjan.

De aanstelling van Nijhuis is saillant, nadat de scheidsrechter het in januari aan de stok kreeg met Schmidt. Schmidt zei Nijhuis nooit meer te willen spreken, omdat de arbiter zou hebben gezegd expres in het nadeel van PSV te hebben gefloten in de uitwedstrijd tegen Sparta (3-5). Nijhuis ontkende, de Duitse trainer werd voor één wedstrijd geschorst.

Eerder dit seizoen, na het verloren duel met Vitesse (2-1), beklaagde Schmidt zich ook al over Nijhuis. In die wedstrijd werd een aan PSV toegekende strafschop door de scheidsrechter herroepen, nadat hij de videobeelden had bekeken. Schmidt maakte vervolgens openlijk ruzie met Nijhuis.