Wormuth: 'Hij zegt goedemorgen en dat is het meestal wel voor de rest van de dag'

8 maart om 12:44
Laatste update: 8 maart om 12:59

Heracles Almelo-trainer Frank Wormuth genoot zondag van de late treffer van matchwinner Luca de la Torre tegen PEC Zwolle (2-1). Niet in de laatste plaats door het feit dat de Amerikaanse middenvelder na afloop voor de camera moest verschijnen.

De la Torre staat niet graag in de schijnwerpers, weet Wormuth. "Ik heb van elke speler een profielschets gemaakt en achter zijn naam staat: introvert, heel introvert", aldus de Duitse trainer over De la Torre in gesprek met TC/Tubantia.

"Luca zegt elke dag bij binnenkomst netjes goedemorgen en dat is het meestal wel voor de rest van de dag. Bij een groepje spelers waar hij zich bij thuis voelt, praat hij wel, maar verder is hij de rust zelve en heeft hij niets van de doorsneebravoure van een Amerikaan."

Heracles nam De la Torre afgelopen zomer als buitenspeler annex aanvallende middenvelder over van Fulham. Sinds hij in een controlerende rol speelt, is het gaan lopen. Wormuth: "Sommige spelers moet je dingen tien keer uitleggen, Luca begrijp het na één keer. Hij is heel intelligent, niet alleen in het veld maar ook daarbuiten."