Bosz verwacht niet veel van Sulejmani tegen Ajax: 'In competitie winnen ze toch'

8 maart om 19:17

Peter Bosz verwacht niet dat Miralem Sulejmani veel minuten gaat maken tegen Ajax. De aanvaller, die op dit moment bij het Zwitserse Young Boys speelt, past niet helemaal in de speelwijze van trainer Gerardo Seoane.

Ervaringsdeskundige Bosz, hij werd met zijn Bayer Leverkusen in de vorige ronde uitgeschakeld door Young Boys, stelt dat Sulejmani niet echt bij de speelwijze van de Zwitserse ploeg past. "Toen ik na de wedstrijd met hun trainer sprak, legde die uit dat zij in de competitie constant doorwisselen. Want die winnen ze toch wel", aldus Bosz in gesprek met Voetbal International.

"Ze focussen zich helemaal op de Europa League. In Zwitserland stellen ze heel andere spelers op. De beoogde basis speelde, op uitzondering van twee geschorste spelers, tegen ons. Daar hoort Sulejmani niet bij", is Bosz duidelijk.

Sulejmani - die in het verleden de overstap maakte van sc Heerenveen naar Ajax - kan tegen de Amsterdammers niet brengen wat nodig is, denkt Bosz. "Aan de zijkant staan twee lopers en hij is meer de voetballer, de man van de ideeën. Sulejmani kan niet constant op en neer zoals tegen Ajax nodig zal zijn." Bosz verwacht dat Young Boys Ajax vanaf de eerste minuut vast gaat zetten. "Young Boys speelt als een typische Red Bull-ploeg: met veel druk naar voren", sluit hij af.