Musampa haakt in op situatie Ihattaren: 'Heeft iemand het hem wel geleerd?'

Musampa haakt in op situatie Ihattaren: 'Heeft iemand het hem wel geleerd?'

Gepubliceerd: maandag 8 maart 2021 om 19:42ma 08-03-2021 om 19:42

Kiki Musampa speelde in zijn actieve carrière bij Atlético Madrid, waar hij tussen 2003 en 2006 te maken kreeg met Diego Simeone. De Argentijn, inmiddels trainer in Madrid, eist veel van zijn team. Dat zou ook Mohamed Ihattaren goed doen, stellen Musampa en Voetbal International-journalist Süleyman Öztürk.

"Ze hebben tegenwoordig nog steeds dezelfde conditietrainer als toen, Oscar Ortega", lacht Musampa bij de liveshow van Voetbal International. De voormalig middenvelder weet dus hoe het gaat bij Atlético. "Je weet hoe er getraind wordt, hij zit er bovenop. Het gaat om de intensiteit, continu."

De intensiteit die de spelers van Atlético op de mat leggen, ontbreekt vooralsnog bij Ihattaren. "We kunnen het zien, iedereen kan het benoemen...", aldus Musampa. "Heeft iemand het hem wel geleerd? In de jeugd, in het Nederlands voetbal, wordt het je niet aangeleerd. Het gaat niet om het meters maken zonder de bal. Het is Ihattaren nooit geleerd, dus het zit niet in zijn spel. Leer het hem dan, geef hem even de tijd." Öztürk is het hier helemaal mee eens. "Laat Ihattaren een jaar met Simeone werken en je kent hem niet meer terug."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws