'Spelers van Marokkaanse origine moet je aanpakken, PSV behandelt ze als prinsjes'

'Spelers van Marokkaanse origine moet je aanpakken, PSV behandelt ze als prinsjes'

Gepubliceerd: maandag 8 maart 2021 om 23:10ma 08-03-2021 om 23:10

Aad de Mos stelt dat het in de jeugdopleiding bij PSV al fout is gegaan met Mohamed Ihattaren. Volgens de gewezen oefenmeester en analist hebben de jeugdtrainers Ihattaren met fluwelen handschoenen behandeld.

De Mos denkt dat de aanpak bij Ajax een stuk beter zou hebben gewerkt voor de jonge spelmaker van PSV, die negatief in het nieuws kwam toen hij door PSV-trainer Roger Schmidt uit de selectie werd gezet wegens wangedrag. "In het voortraject is te veel fout gegaan", zegt De Mos tegen het Algemeen Dagblad. "In de elftallen 14 tot 18 jaar liepen bij PSV lang te veel CIOS-jongens rond als trainer. Daarvan is Ihattaren het slachtoffer geworden."

Er zijn meer voorbeelden te benoemen, zegt de voormalig trainer van PSV. "Spelers van Marokkaanse origine moet je hard aanpakken, dat willen ze zelf ook. Bij PSV gebeurde juist het tegenovergestelde: ze werden als prinsjes behandeld. Als Zakaria Bakkali bijvoorbeeld een goede wedstrijd had gespeeld in de jeugd, hoefde hij niet met de spelersbus terug en mocht hij lekker met zijn vader in de auto terug naar huis."

Als Ihattaren in de jeugd bij Ajax had gespeeld, zou het volgens De Mos anders zijn gegaan. "Als Ihattaren bij PSV te dik op de club kwam, mocht hij tóch gewoon mee naar jeugdtoernooien. Op zo'n manier kweek je natuurlijk nooit de hardheid en de mentaliteit die nodig is op topniveau. Dat zie je nu terug. In Amsterdam snappen ze veel beter hoe je spelers opleidt. Jeugdtrainers als Winston Bogarde en Ronald de Boer dwingen meer respect af dan die bezigheidstherapeuten."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Heeft De Mos een punt?

Ja
81%
Nee
19%
(2403 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws