Moyes lyrisch over West Ham-diamant: '117 miljoen euro veel en veel te weinig'

9 maart om 13:18

West Ham United-uitblinker Declan Rice is zelfs voor 100 miljoen pond, omgerekend bijna 117 miljoen euro, niet te koop voor geïnteresseerde clubs als Chelsea en Manchester United. Dat stelt manager David Moyes.

Rice is dit seizoen de beste speler bij Premier League-revelatie West Ham. Chelsea en Manchester United zitten naar verluidt achter de 22-jarige Engelsman aan, waarna West Ham-eigenaar David Sullivan een prijskaartje van 100 miljoen pond aan hem hing. Moyes vindt dat 'veel en veel te weinig', laat hij weten.

"Ik zou er zeker geen prijs op plakken. Dat bedrag zou ik in elk geval niet goedkeuren, dat is zeker", aldus Moyes tegen de BBC. Rice miste dit seizoen nog geen minuut in de Premier League. Moyes: "Ik heb gezien voor welke bedragen sommige spelers onlangs van club zijn gewisseld. Nou, die mogen de veters van Rice nog niet strikken."

West Ham verrast dit seizoen vriend en vijand in de Premier League: de Londense club staat na de 2-0 zege op Leeds United van maandagavond op de vijfde plaats, boven Everton, Tottenham Hotspur en Liverpool. De achterstand op nummer vier Chelsea, dat op een Champions League-plek staat, is twee punten.

Rice staat tot medio 2024 onder contract bij West Ham, dat een optie heeft om met een extra jaar te verlengen. De Engelse middenvelder doorliep de gehele jeugdopleiding van The Hammers, nadat Chelsea hem op veertienjarige leeftijd liet gaan.