Bergwijn speelde rol bij Madueke-transfer naar PSV: 'Werkten vanuit bouwketen'

10 maart om 08:33

Dat Noni Madueke op jonge leeftijd koos voor PSV, in plaats van Tottenham Hotspur of Manchester United: ze zijn er in Eindhoven maar wat blij mee. Hoofd jeugdscouting Rini de Groot denkt terug aan de eerste ontmoeting met de vader en zaakwaarnemer van de jonge Engelsman en zag een belangrijke rol weggelegd voor Steven Bergwijn.

Na een wedstrijd tussen Engelse en Nederlandse jeugdselecties, besloot PSV contact te leggen met de zaakwaarnemer van Madueke. Die kwam een tijd later langs in Eindhoven om het over een mogelijke transfer te hebben.

"We werkten tijdelijk vanuit bouwketen. Toch waren de vader van Noni en zijn zaakwaarnemer daar niet door afgeleid", begint De Groot in gesprek met het Eindhovens Dagblad. "Ze keken naar de inhoud en waren heel enthousiast over het verhaal dat we hadden. Ze zagen hier een mooie kans. Ik heb ze in de morgen opgehaald bij Eindhoven Airport en een dag met hen bij de opleiding doorgebracht."

De vader van Madueke keek vooral naar de kansen voor zijn zoon om zich verder te ontwikkelen. "Noni was er toen nog niet bij", aldus De Groot. "Vooral het perspectief voor jonge talenten in de Eredivisie sprak zijn vader enorm aan. Hij had echt de overtuiging dat zijn zoon in de Premier League minder snel aan bod zou komen en daardoor in zijn ontwikkeling geremd zou kunnen worden. Dat overkomt wel meer talenten in Engeland."

Niet veel later kwam ook de jonge Madueke zelf naar Eindhoven om kennis te maken met de mensen op de club. Daarbij speelde Bergwijn een belangrijke rol. "Wat me nog te binnen schiet, is dat Steven hem die dag een shirt heeft gegeven en je zag dat dat op Noni veel indruk maakte. Eigenlijk was bij die terugkeer al vrij snel duidelijk dat Noni vanaf de zomer van 2018 bij ons zou gaan spelen", sluit De Groot af.