Opstellingen: Koeman zet alles op alles in jacht op nieuwe Remontada

Opstellingen: Koeman zet alles op alles in jacht op nieuwe Remontada

10-03-2021 19:54 Laatste update: 19:58
44

De kaarten lijken al geschud op deze Champions League-woensdag: Liverpool verdedigt in Budapest een 2-0 voorsprong tegen RB Leipzig, Paris Saint-Germain begint zelfs met een 4-1 zege op zak aan zijn return met FC Barcelona. Datzelfde Barça maakte ooit een 4-0 nederlaag tegen datzelfde PSG goed en mag nu proberen om een nieuwe Remontada te bewerkstelligen.

Dat zullen de Catalanen in ieder geval met Frenkie de Jong in de gelederen doen. Trainer Ronald Koeman lijkt opnieuw met drie verdedigers te spelen, maar heeft verdediger Samuel Umtiti ingeruild voor extra stootkracht, in de persoon van aanvaller Ousmane Dembélé. Bij PSG is blikvanger Neymar nog altijd afwezig. Ten opzichte van het heenduel in Camp Nou is er één nieuwe naam: Julian Draxler vervangt Moise Kean.

Opstelling van Paris Saint-Germain: Navas; Florenzi, Marquinhos, Kimpembe, Kurzawa; Gueye, Paredes; Draxler, Verratti, Mbappé; Icardi.

Opstelling van FC Barcelona: Ter Stegen; Mingueza, Busquets, Lenglet; Dest, De Jong, Jordi Alba, Pedri; Messi, Dembélé, Griezmann.

Ook Liverpool begint met één Nederlander in de basis, in zijn 'thuisduel' met RB Leipzig. Georginio Wijnaldum mag proberen om met The Reds wat vertrouwen te tanken voor de competitie, waarin er zes keer op rij in eigen huis werd verloren. De nummer twee van de Bundesliga begint met Justin Kluivert op de bank.

Opstelling van Liverpool: Alisson; Alexander-Arnold, Phillips, Kabak, Robertson; Fabinho, Wijnaldum, Thiago; Mané, Salah, Jota. 

Opstelling van RB Leipzig: Gulácsi; Mukiele, Upamecano, Klostermann; Adams, Kampl, Forsberg, Sabitzer, Nkunku; Olmo, Poulsen.