Suárez redt Atlético en houdt Barça op afstand, zevenklapper bij Manchester City

10-03-2021 20:56
17

De koplopers van Spanje en Engeland speelden woensdagavond een midweekse competitiewedstrijd. Beide clubs maakten geen fout: zowel Atlético Madrid als Manchester City won.

Atlético Madrid moest aan de bak tegen subtopper Athletic Bilbao en had het opnieuw lastig. In de eerste helft kwamen de gasten uit Baskenland zelfs op voorsprong door een rommelgoal van Iker Muniain. Vlak voor rust herstelde Atlético de balans: Marcos Llorente kopte de bal van dichtbij binnen, via het lichaam van verdediger Unai Nuñez.

In de tweede helft trok Luis Suárez de wedstrijd naar zich toe. De Uruguayaanse aanvaller versierde een strafschop en benutte die zelf. Het was alweer zijn achttiende competitiegoal van het seizoen. Atlético maakte de wedstrijd vervolgens vakkundig dood. Door de overwinning heeft de ploeg van trainer Diego Simeone weer zes punten voorsprong op nummer twee FC Barcelona.

Bij Manchester City - Southampton werden de kijkers getrakteerd op een spektakelstuk, of zoals de Premier League-koploper het zelf noemde: 'Midweek Madness'. In het Etihad Stadium vielen zeven goals. Het bal werd geopend door Kevin De Bruyne, die de 1-0 maakte. Na de gelijkmaker van James Ward-Prowse (penalty), liep City nog voor rust uit naar een 3-1 voorsprong door goals van Riyad Mahrez en Ilkay Gündogan.

In de tweede helft kwam de ploeg van manager Josep Guardiola niet meer in de problemen. Met een schot in de linkerhoek maakte Mahrez er 4-1 van, waarna ook De Bruyne zijn tweede goal van de avond maakte. Tussendoor tekende Che Adams met een gelukje voor de 4-2, maar verder kwamen The Saints niet meer. City staat nu veertien punten voor achtervolger Manchester United.