Guardiola ziedend na afloop van klinkende 5-2 zege: 'Het is echt ongelofelijk'

Guardiola ziedend na afloop van klinkende 5-2 zege: 'Het is echt ongelofelijk'

10-03-2021 22:22 Laatste update: 23:02
25

Manchester City-manager Pep Guardiola was na de afloop van de 5-2 overwinning van zijn ploeg op Southampton behoorlijk pissig. De Spanjaard vond dat City een penalty had moeten krijgen en stak zijn woede niet onder stoelen of banken. 

In de eerste helft van het duel werd Phil Foden gevloerd door Southampton-doelman Alex McCarthy. Foden krabbelde echter snel weer op, in een ultieme poging om te scoren. Dat lukte echter niet. De scheidsrechter en VAR kenden daarna geen strafschop toe aan City en Foden.

Dat zat na afloop van de klinkende zege nog erg hoog bij Guardiola. "Misschien komt er ooit een dag dat ze ons de regels gaan uitleggen", zei hij voor de camera van de BBC. "Het is gewoon ongelofelijk dat we geen penalty hebben gekregen, echt ongelofelijk. Alles wat wij in de afgelopen vierenhalf jaar hebben gewonnen, hebben we helemaal zelf gedaan. Want we krijgen werkelijk niets mee, van niemand", foeterde Guardiola verder.

De vijftigjarige oefenmeester kreeg bijval van Foden zelf, al was de twintigjarige aanvallende middenvelder niet zo gefrustreerd. "Ik ben een eerlijke jongen en ik hou niet van schwalbes. Ik deed een poging om niet naar de grond te gaan. Ik denk voor honderd procent zeker dat het een penalty was."