Weer hoofdrol voor Dest tegen PSG: 'Hij was zo scherp als een mes'

11 maart om 08:34

Sergiño Dest was woensdag zo scherp als een mes in het Champions League-duel van FC Barcelona bij Paris Saint-Germain. Dat stelt Mundo Deportivo, dat zeer lovend is over de inbreng van de oud-Ajacied, die in de heenwedstrijd nog de gebeten hond was.

Volgens de Catalaanse sportkrant zorgde Dest met onder meer een schot op de lat voor de meeste 'vonken' in het aanvalsspel van Barça. De ploeg van Ronald Koeman hield de ruimtes klein en drukte PSG terug. Daardoor ontstond er aan de zijkant ruimte voor Dest. 'Hij richtte zich op het einde van de weg, en keek veel minder in de achteruitkijkspiegel', luidt het oordeel.

'In de eerste helft zorgde hij voor de aanvallende intimidatie die de ploeg van Koeman nodig had om te dromen van een comeback. De rechtsback kwam veelvuldig mee op en altijd met een idee. Hij brak door om een overmacht te creëren en verwarring te zaaien in de verdediging van PSG', aldus MD. 'De lat ontnam hem een doelpunt en hij had een penalty kunnen krijgen door Keylor Navas.'

Ook Diario Sport is enthousiast over Dest, maar houdt het op een 7. 'Hij zorgde voor diepte en constante opties in de aanval. Snel en dapper, drukte hij PSG terug.' De Amerikaanse international kreeg na de eerste ontmoeting nog veel kritiek, omdat hij geen grip kreeg op Kylian Mbappé.