PSV trekt 1,1 miljoen uit voor compensatie fans: 'Niet nóg een keer met pet rond'

11 maart om 09:35

PSV verwacht in de laatste thuiswedstrijden van het seizoen weer fans toe te mogen laten in het Philips Stadion. Volgend seizoen hoopt de topclub dat de supporters weer grotendeels of zelfs allemaal naar binnen kunnen, zonder allerlei verplichte documenten.

Dat meldt het Eindhovens Dagblad. Commercieel directeur Frans Janssen toont zich optimistisch in de regionale krant. Hij hoopt dat er tijdens de duels met FC Groningen (24 april), sc Heerenveen (2 mei) en PEC Zwolle (13 mei) publiek aanwezig is. "Wat wij vooral niet hopen, is dat de overheid alleen in de laatste wedstrijd nog een deel van de toeschouwers wil toelaten", legt Janssen uit. "Dan profiteert maar een klein deel van de seizoenkaarthouders eenmalig en komen wij voor pijnlijke keuzes te staan. Maar goed, wij zullen alle geldende regels blijven respecteren."

PSV zal een deel van de fans compenseren voor de gemiste wedstrijden. Dat kost de club in totaal 1,1 miljoen euro. De keuze ligt bij de seizoenkaarthouder zelf. "We wilden niet net als vorig jaar nóg een keer bij iedereen met de pet rond om geld terug te vragen vanwege geannuleerde wedstrijden. Mensen mogen ons ook nu wel compenseren door af te zien van hun restitutie en dat stellen we enorm op prijs, begrijp me goed. Maar we zetten het dit keer niet bovenaan in de brief."

Janssen verwacht overigens niet dat er straks allerlei documenten nodig zijn om toegang te krijgen tot het stadion. "Als de vaccins werken en de kabinetsbelofte daarover in de zomer wordt ingelost, hopen we deze periode snel achter ons te kunnen laten."