Oud-PSV'er Vogel tipt Ajax: 'Dan komt Young Boys in de problemen'

11 maart om 09:47

Het spel van Ajax-opponent BSC Young Boys doet Johann Vogel denken aan zijn oude club PSV. De Zwitserse oud-international is lovend over de ploeg van coach Gerardo Seoane, met wie hij samen de trainersopleiding doorliep.

"Hij vraagt zijn aanvallers veel de diepte in te gaan. Een beetje meer zoals PSV dan als Ajax. Hij wacht af en kiest het juiste moment waarop zijn team kan omschakelen", legt Vogel uit aan Ajax Showtime. De voormalig middenvelder weet wel waar de kansen liggen voor Ajax in de achtste finale van de Europa League. "Hun zwakke punt is het defensieve. Als je snelle spitsen hebt die snel denken en de juiste momenten kiezen, dan komen ze in de problemen. In de kleine ruimtes hebben ze moeite, want de verdedigers zijn niet heel wendbaar."

Het vertrouwen bij Young Boys is desondanks groot na het tweeluik tegen Bayer Leverkusen. "Ze konden Leverkusen uitschakelen, dus ze denken dat ze Ajax ook uit kunnen schakelen. Young Boys heeft ook het voordeel dat ze thuis op kunstgras spelen. Daarnaast zijn ze ook heel goed in standaardsituaties. Die combinatie is een voordeel dat ze hebben."

Hoewel Vogel lovend is over de Zwitserse ploeg, ziet hij wel een krachtsverschil met Ajax. "Ik denk niet dat Young Boys om de titel mee zou doen in Nederland. Ik zie ze meer als een ploeg van het niveau van Vitesse. Ik ga ervan uit dat Ajax doorgaat, maar als Young Boys goed bij de les is, dan kunnen ze voor een verrassing zorgen. Ze hebben een goede ploeg die nu twee of drie jaar bij elkaar is. Er heerst een goede teamspirit en ze hebben een goede trainer. Als ik Ajax was, zou ik Young Boys in ieder geval niet onderschatten."