'Emoties' bij De Graafschap: 'Seuntjens kan niet meer het boegbeeld zijn'

11 maart om 13:24

Mike Snoei reageerde volgens Omroep Gelderland 'emotioneel en zeer teleurgesteld' op het aanstaande vertrek van Ralf Seuntjens naar NAC Breda. Bij het perspraatje op donderdag liet de trainer van De Graafschap dat echter zo min mogelijk merken.

Seuntjens is zijn aanvoerdersband kwijt aan Ted van de Pavert, bevestigde Snoei. De trainer stelt zijn aanvalsleider wel op in de vrijdagavondwedstrijd tegen SC Telstar. "Hij kan nu niet meer het boegbeeld zijn naar buiten", verklaart Snoei aan Omroep Gelderland.

"Ralf moet zich volledig focussen op zijn spel. Hij heeft nu een ander toekomstperspectief. En als je dan ook het uithangbord bent in de media, krijg je hier weer veel vragen over. We moeten hem nu ook even in bescherming nemen."

Snoei is volgens Omroep Gelderland 'zeer teleurgesteld' in Seuntjens, die ook een aanbieding van De Graafschap op zak had. Naar buiten toe is hij milder. "Zo is de voetballerij. Ik snap het ook wel. NAC is een prachtige club. Maar de timing is slecht. Dat is jammer."

NAC heeft Seuntjens voor twee seizoenen gecontracteerd. De transfersoap veroorzaakte deze week veel onrust bij De Graafschap. De nummers twee en drie van de Keuken Kampioen Divisie strijden de komende weken om promotie naar de Eredivisie. Op 28 maart staan de clubs tegenover elkaar in het Rat Verlegh Stadion.