Janssen speelde bij Ajax met Sulejmani: "Hij was niet altijd topfit"

11 maart om 18:52

Theo Janssen erkent dat Miralem Sulejmani niet de meest gedisciplineerde prof is of was. Dat werd bij Ajax duidelijk, nadat de Amsterdamse club ruim zestien miljoen euro voor hem betaalde. Sulejmani was niet altijd honderd procent fit.

Sulejmani was bij sc Heerenveen de grote man, maar maakte het bij Ajax zelden waar. "Er was veel druk, hè. Het was de duurste binnenlandse transfer ooit, dan ontstaat er een aardige druk. Dat heeft hem wel wat gedaan", zegt Janssen, die Sulejmani meemaakte bij Ajax, bij RTL7. "Hij was niet altijd topfit, laten we het daarop houden. Hij kon fantastisch voetballen, het was echt een goede speler. Ik snap dat Ajax hem heeft gekocht, maar hij heeft niet gebracht wat iedereen had gehoopt."

Janssen liep zelf ook niet bepaald over van discipline, geeft hij toe. "We hebben vast een keer een drankje gedaan. Na de wedstrijd op zaterdagavond gingen we met een groep op stap: Daley Blind, Siem de Jong, Jan Vertonghen, Toby Alderweireld, met al die gasten gingen we een drankje doen. We lustten hem allemaal wel, ja. Of Sulejmani dat ook deed, weet ik niet."

"Bij Heerenveen was hij veruit de beste man, elke bal ging naar hem. Bij Ajax liepen er vijf of zes die net zo goed waren. Dan krijg je niet elke bal meer en ben je ook niet meer zo bepalend. Dat doet iets met je vertrouwen. Hij heeft daar wel onder geleden."