Perez toch positief na eerste helft: Wat zijn die gasten vlug en technisch...

Perez toch positief na eerste helft: "Wat zijn die gasten vlug en technisch..."

Gepubliceerd: donderdag 11 maart 2021 om 20:02do 11-03-2021 om 20:02

ESPN-analist Kenneth Perez heeft zich wel vermaakt met de eerste helft van Ajax-BSC Young Boys, hoewel er voor de neutrale voetbalfans niet zoveel te genieten was. Perez heeft het volste begrip voor de spelopvatting van beide teams.

De eerste 45 minuten van de Europa League-wedstrijd verliepen niet erg verrassend: Young Boys trok zich terug op de eigen helft en Ajax probeerde openingen te vinden. Dat leverde één grote kans voor Antony op, maar verder gebeurde er niet zoveel voor de doelen. "Dit is in principe niet een saaie wedstrijd", vindt Perez echter. "Ik snap Ajax wel, dat ze iets voorzichtiger zijn in het rondspelen. Daardoor wordt het wel een beetje saai: heel weinig avontuur en risico, omdat ze heel erg bevreesd zijn voor de omschakeling van Young Boys."

Antony kreeg dus de grootste kans, maar Perez kan wel genieten van de Braziliaan én van diens landgenoot David Neres. "Heel dreigend, die jongens. En zo ongelooflijk handig aan de bal, daar zou je niet graag tegen willen spelen...", aldus de Deen, die wel graag zou zien dat Antony meer rendement uit zijn acties zou willen halen. "Als hij hem doorzet ook écht de tegenstander pijn doen. Hij haalt hem vaak terug. Maar goh, wat zijn die gasten vlug en technisch... Ik denk niet dat backs graag tegen deze jongens spelen."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws