Ajax op gemis Blind gewezen: 'Die durft dat wel, Martínez speelt iets zekerder'

11 maart om 19:57
Laatste update: 11 maart om 20:02

Ajax had Daley Blind goed kunnen gebruiken in de thuiswedstrijd tegen BSC Young Boys in de achtste finale van de Europa League. Dat stellen Jan Boskamp en Theo Janssen bij RTL7.

"Van achteruit wil ik dat ze de diepste man inspelen", steekt Boskamp van wal tijdens de rust van het duel in de Johan Cruijff Arena (0-0). "Zij maken het speelveld klein en bij sommige momenten ligt het tempo te laag. Blind durft die diepste man wel in te spelen, dan speel je drie, vier man uit."

"Als Ajax nu met 2-0 voorstaat, dan hebben we het er niet over", doelt Janssen op het feit dat de ploeg van coach Erik ten Hag wel de nodige kansen kreeg. "Ajax speelt goed, creëert veel kansen, maar ze moeten gewoon die 1-0 binnenschieten. Als dat gebeurt maken ze die tweede en die derde ook nog wel. Nu is het wachten op die 1-0."

"Wat wel zo is: Blind speelt altijd tussen de linies", vervolgt Janssen. "Martínez speelt wat sneller naar de zijkant. Hij had wel twee goede ballen, maar over het algemeen speelt hij iets zekerder. Dat is niet heel gek. Ik verwacht wel gewoon een 1-0 of 2-0 overwinning. Ze komen niet in de problemen."

Janssen zag dat Antony de beste mogelijkheden kreeg om de ban te breken voor de Amsterdammers. "Die eerste moet hij sowieso maken. Dat was een fantastische bal, achter de laatste linie, en een goede voorzet. Die moet Antony gewoon iets liften. Dan is het een honderd procent goal. Nu pakt de keeper hem goed. Bij die kopbal doet hij niet veel verkeerd."