Arsenal neemt na één jaar wraak op PSV-kwelgeest, nét geen bliksementree Bergwijn

Arsenal neemt na één jaar wraak op PSV-kwelgeest, nét geen bliksementree Bergwijn

11-03-2021 22:52 Laatste update: 22:55
41

Arsenal heeft donderdagavond wraak genomen op Olympiakos Piraeus en heeft de kwartfinales van de Europa League binnen handbereik. The Gunners struikelden vorig seizoen verrassend over de Griekse kampioen, maar stootten zich niet nog eens aan dezelfde steen.

Olympiakos Piraeus-Arsenal 1-3
De Griekse kwelgeest van PSV opende ook vorig seizoen het tweeluik met Arsenal met een nederlaag in eigen huis, maar staat er nu beduidend minder voor: destijds werd het 0-1 voor de Noord-Londenaren, ditmaal moest Olympiakos drie tegengoals incasseren. Martin Odegaard maakte de eerste, na een vlammend afstandsschot, dat echter volledig verkeerd werd ingeschat door doelman José Sá: 0-1.

Arsenal hielp zijn tegenstander na een uur spelen weer op gelijke hoogte: Youssef El-Arabi strafte geklungel van Dani Ceballos in de opbouw af en scoorde van afstand. De 1-1 stand stond tien minuten voor tijd nog steeds op de borden, maar Arsenal nam in de slotfase alsnog afstand. De nummer tien van de Premier League kan dankzij een fraaie kopbal van Gabriel en een afstandspegel van Mohamed Elneny alsnog met een gerust hart toeleven naar de return.

Tottenham Hotspur-Dinamo Zagreb 2-0
Ook de Noord-Londense buurman heeft zichzelf een goede uitgangspositie verschaft. De ploeg van José Mourinho heeft dankzij Harry Kane een comfortabele zege geboekt op Dinamo Zagreb, dat eerder in het toernooi juist te sterk was geweest voor Feyenoord. Kane verzorgde beide doelpunten: een rebound in de eerste helft en een koele schuiver, na halfslachtig verdedigen van de Kroaten. De score had nóg hoger uit kunnen vallen als invaller Steven Bergwijn direct na zijn entree een puike voorzet van Gareth Bale had bekroond: de oud-PSV'er stuitte echter op doelman Dominik Livakovic.

Overige uitslagen
Granada-Molde 2-0
AS Roma-Shakhtar Donetsk 3-0