'PSV zet doorbraak van kind van de club niet uit het hoofd en licht optie'

12 maart om 07:56

PSV blijft vertrouwen houden in een doorbraak van Armando Obispo. De 21-jarige verdediger krijgt na zijn blessure langer de tijd om zich in het elftal van coach Roger Schmidt te spelen, meldt het Eindhovens Dagblad.

PSV maakt na een pechjaar voor Obispo gebruik van een eenzijdige optie in zijn contract, waardoor zijn aflopende verbintenis automatisch wordt verlengd tot medio 2022. De club is bovendien van plan om hem een nieuwe aanbieding voor te schotelen, zodat hij mogelijk nog langer in het Philips Stadion te bewonderen valt.

Obispo kampte in zijn nog prille loopbaan al met de nodige fysieke problemen. Een knieblessure speelde hem het afgelopen jaar parten. De linkspoot speelde dinsdag voor het eerst weer negentig minuten, in het duel van Jong PSV met FC Dordrecht.

PSV denkt dat er nog rek zit in Obispo, zo weet het ED. De mandekker, die sinds 2007 bij de club actief is, toonde zijn kwaliteiten tijdens een huurperiode bij Vitesse. In Eindhoven moet hij wel Olivier Boscagli en Nick Viergever voor zich dulden in de pikorde.