Schmidt geconfronteerd met Nijhuis-aanstelling: 'Te veel over gezegd dit seizoen'

Schmidt geconfronteerd met Nijhuis-aanstelling: 'Te veel over gezegd dit seizoen'

12-03-2021 12:34
88

Roger Schmidt is niet van plan om nog veel woorden te wijden aan Bas Nijhuis. De scheidsrechter uit Twente is aangesteld voor de topper tussen PSV en Feyenoord van dit weekend en had het eerder dit seizoen meermaals aan de stok met de trainer van de Eindhovenaren.

Schmidt was kwaad na afloop van de uitwedstrijd bij Vitesse (2-1 voor de Arnhemmers), waar Nijhuis in blessuretijd een penalty voor PSV introk. De trainer liet toen optekenen dat hij Nijhuis 'arrogant' vond, maar dat viel in het niets bij zijn opmerkingen na de wedstrijd tussen Sparta en PSV. Dat duel werd door de Brabanders met 3-5 gewonnen, maar de ruzie tussen Schmidt en de arbiter was de dagen erna onderwerp van gesprek.

De Duitser vond dat Nijhuis te veel door liet gaan, zijn spelers niet in bescherming nam en zou gehoord hebben dat de arbiter 'tegen PSV zou gaan fluiten'. Die reactie leverde Schmidt een wedstrijd schorsing op en nu lijkt de trainer zichzelf voorgenomen te hebben om er niets meer over te zeggen.

Op de persconferentie ter voorbereiding op de topper van zondag reageerde hij kort op de aanstelling van Nijhuis en de kritiek die hij in het verleden had op het functioneren van de leidsman. "Misschien heb ik zelf wel iets te veel gezegd over scheidsrechters tijdens dit seizoen", klinkt het schuldbewust. "Daar zal ik mee stoppen, maar ik hoef niet met hem te praten. Dat is niet gebruikelijk."

No Poll