UEFA is onder de indruk van Ajax en nomineert Tadic voor Europa League-ereprijs

UEFA is onder de indruk van Ajax en nomineert Tadic voor Europa League-ereprijs

12-03-2021 12:54
52

Dusan Tadic is naar aanleiding van zijn optreden tegen Young Boys door de UEFA genomineerd voor 'Speler van de Week'. Ajax versloeg de Zwitsers met 3-0 en had in de Serviër één van de uitblinkers van deze speelronde aan zijn zijde.

De ruime zege van de Amsterdammers was mede te danken aan Tadic, die de 2-0 voor zijn rekening nam. De aanvoerder stond op de juiste plek om een door Nico Tagliafico onderschepte bal op te pikken en via de binnenkant van de paal binnen te schieten. Door die goal en zijn solide prestatie heeft de UEFA besloten om hem te nomineren voor de titel van 'Speler van de Week in de Europa League'.

Wedden

Meer odds

De andere kanshebbers zijn Harry Kane, Lorenzo Pellegrini en Roberto Soldado. Kane maakte beide treffers voor Tottenham Hotspur in de met 2-0 gewonnen thuiswedstrijd tegen Dinamo Zagreb, Pellegrini scoorde één keer voor AS Roma tegen Shakhtar Donetsk (3-0) met een passzuiverheid van 74 procent en Soldado was belangrijk voor Granada door één van de twee goals tegen Molde (2-0) voor zijn rekening te nemen.