Opvallende nieuwe klus voor Menzo: technisch manager én interim-bondscoach

12 maart om 16:34

Stanley Menzo is door de voetbalbond van Aruba aangesteld als technisch manager. Hij gaat daarnaast als interim-bondscoach aan de slag, totdat er een nieuwe trainer voor het nationale elftal is gevonden. In die zoektocht speelt Menzo zelf een belangrijke rol.

De voormalig keeper heeft zijn handtekening gezet onder een contract voor drie jaar bij de voetbalbond van Aruba. Het gaat hierbij om de functie als technisch manager. Menzo heeft een breed takenpakket, waaronder het vinden van een nieuwe bondscoach. "Er is een plan gemaakt dat alle lagen van het voetbal hier moet gaan ontwikkelen", laat Menzo in een eerste reactie aan Voetbal International weten.

"Denk aan het opleiden van talenten, coaches en scheidsrechters. Op clubniveau en bij de nationale teams", aldus Menzo. "En de verbetering van trainingsomstandigheden en stadions. Er is heel veel werk te doen, we beginnen van onderop. Dat maakt het een heel interessant project."

In navolging van Guus Hiddink (Curaçao) en Dean Gorré (Suriname) gaat Menzo nu dus ook aan de slag in de CONCACAF-regio. Hij heeft echter niet de beschikking over een groot aantal Eredivisie-spelers. Joshua John (VVV-Venlo), Gregor Breinburg (transfervrij) en Terence Groothusen (Alemannia Aachen) zijn de bekendste namen bij Aruba. "De rest van de jongens speelt vooral in de top van het amateurvoetbal", geeft Menzo aan.

De nieuwe bondscoach van Aruba wil zijn ploeg niet vergelijken met Suriname en Curaçao. "We zijn nu aan het inventariseren wie er allemaal in aanmerking komen voor de Arubaanse ploeg. Voorlopig kun je ons nog niet vergelijken met Suriname of Curaçao. Dit project gaat ook niet alleen om de nationale ploeg. Er zit steun van de FIFA achter en we willen het totale voetbal op Aruba naar een hoger niveau brengen", sluit Menzo af.