Nieuwe rol voor Odegaard in aanloop naar clash tussen Noorwegen en Oranje

12 maart om 16:56

Martin Odegaard is de nieuwe aanvoerder van Noorwegen. De 22-jarige middenvelder van Real Madrid, die dit seizoen op huurbasis speelt voor Arsenal, krijgt de extra verantwoordelijkheid van bondscoach Stale Solbakken.

In de strijd om een WK-ticket neemt Noorwegen het onder meer op tegen het Nederlands elftal, met Odegaard als aanvoerder. Solbakken zocht naar een vervanger voor Stefan Johansen, die de afgelopen jaren de aanvoerder van het Noorse elftal was.

"Sommigen moeten erin groeien, anderen vinden het een extra verantwoordelijkheid die een last kan zijn", wordt Solbakken geciteerd door Dagbladet, nadat bekend werd dat Odegaard de nieuwe aanvoerder van Noorwegen is. "Martin is er super klaar voor. Hij is binnen en buiten de lijnen een teamspeler. Hij heeft een sterk karakter."

Noorwegen start op 24 maart aan de WK-kwalificatie met een wedstrijd tegen Gibraltar. Op 27 maart wacht Turkije, op 30 maart Montenegro. In de selectie, bestaande uit 31 spelers, zijn onder andere Fredrik Midtsjö en Jörgen Strand Larsen opgenomen.