'Spelers Feyenoord hebben niet de hersens van bijvoorbeeld Blind of Tadic'

'Spelers Feyenoord hebben niet de hersens van bijvoorbeeld Blind of Tadic'

12-03-2021 18:39
130

Aad de Mos zet zijn vraagtekens bij de voetbalintelligentie van de spelers van Feyenoord. Hij blikt bij FC Rijnmond vooruit op de wedstrijd tegen PSV.

"Feyenoord heeft moeite om het spel te maken en tactisch zijn de spelers individueel matig", zegt De Mos. "Ze hebben niet de hersens van bijvoorbeeld Dusan Tadic of Daley Blind. De meeste spelers hebben daar geen gevoel over, met alle respect bijvoorbeeld Eric Botteghin. En Marcos Senesi is ook geen speler die zoals Blind het gevoel heeft wanneer hij door moet dekken. Als hij het doet, doet hij het te laat. Ze hebben te weinig spelers die het lezen in het veld."

De Mos wijst ook op de individuele fouten van de spelers van Feyenoord. "Als je ziet hoe ze spelen tegen sc Heerenveen, daar staat de doodstraf op, een bal van back tot back...", doelt De Mos op Lutsharel Geertruida. "Dat doet hij regelmatig. Dat maakt hij dan goed met z'n kopballen en goals. Ik zie ook dat het een goede centrale verdediger kan worden, maar nu heb je daar niets aan."

"De twee wedstrijden tegen Heerenveen vond ik schrijnend. Ik ben er eens goed voor gaan zitten om te zien hoe Ajax dat op zou lossen. Lisandro Martínez en Daley Blind dekten op de goede momenten door op Siem de Jong. Dat is zó moeilijk en luistert zó nauw. Ik kan me niet voorstellen dat Dick Advocaat daar geen oplossing voor heeft, maar het uitvoeren is wat anders", aldus De Mos.