De Graafschap heeft periodetitel binnen, spanning tot de laatste minuut

12-03-2021 22:52 Laatste update: 23:35
44

Het kostte De Graafschap veel moeite, maar de ploeg van trainer Mike Snoei heeft de derde periodetitel binnen. Op bezoek bij SC Telstar werd het 1-2 voor De Superboeren door een laat doelpunt van Jasper van Heertum. Go Ahead Eagles en SC Cambuur speelden met 0-0 gelijk.

SC Telstar - De Graafschap 1-2
De Graafschap heeft - met de nodige moeite - de derde periodetitel uit het vuur gesleept. De ploeg van trainer Mike Snoei stond de laatste dagen in een negatief daglicht na alle commotie rondom de transfer van Ralf Seuntjens naar NAC Breda na dit seizoen, maar op vrijdagavond kan er even gefeest worden.

Het leek een makkelijke avond te worden voor De Superboeren, toen de nieuwe aanvoerder Ted van de Pavert zijn ploeg al na tien minuten spelen op voorsprong zette tegen Telstar. Dat deed hij het het nodige geluk, maar daar kon niemand bij De Graafschap mee zitten. Vlak voor rust kreeg de uitploeg echter een tik te verwerken: Cas Dijkstra bracht de spanning er weer in met de 1-1.

Het lukte De Graafschap in de tweede helft lange tijd niet om de voorsprong te pakken, maar vlak voor tijd zorgde Van Heertum voor grote vreugde door de 1-2 achter Telstar-keeper Jasper Schendelaar te werken. De periodetitel gaat naar Doetinchem.

Go Ahead Eagles - SC Cambuur 0-0
Go Ahead Eagles én Cambuur maakten beiden nog kans op de periodetitel, maar zagen dat feestje niet doorgaan door het doelpuntloze gelijke spel. De defensie van Go Ahead stond, niet voor het eerst dit seizoen, als een huis. Cambuur werd wel een aantal keer dreigend, maar had zichtbaar meer moeite om tot kansen te komen dan normaal.

NAC Breda - Helmond Sport 3-2
In Breda werd stiekem gehoopt op de periodetitel: NAC stond bij ingang van de laatste speelronde vierde in de 'perioderanglijst', maar had bij een overwinning de eerste plaats gepakt. De ploeg van trainer Maurice Steijn won last minute met 3-2 van Helmond Sport, maar omdat De Graafschap met 1-2 won op bezoek bij Telstar mocht het niet baten voor NAC.

Karim Loukili profiteerde al na zes minuten spelen van geblunder in de NAC-defensie en schoot de 0-1 binnen. Vlak na rust zette Lex Immers de thuisploeg weer op gelijke hoogte, maar zes minuten later pakte Helmond de voorsprong alweer terug via Arno van Keilegom. Mario Bilate maakte halverwege de tweede helft de 2-2, waarna NAC op zoek ging naar de overwinning. Deze kwam er in de blessuretijd via Bilate, maar genoeg voor de periodetitel was het niet.

Roda JC - Jong Ajax 2-2
Lang leek Roda JC op weg naar een overwinning tegen Jong Ajax, maar de club uit Kerkrade gaf het in de slotfase helemaal weg. De thuisploeg pakte via Erik Falkenburg en Dylan Vente een 2-0 voorsprong, maar liet Jong Ajax toch terugkomen in de wedstrijd. Neraysho Kasanwirjo (strafschop) en Enric Llansana zorgden in een tijdsbestek van twee minuten voor twee doelpunten: 2-2.