Ruzie tussen NAC en De Graafschap suddert door: 'Dit past wel bij die man'

13 maart om 14:33

Martin Mos heeft geen spijt van de tweet waarin hij het woord 'fuck' gebruikte om NAC-trainer Maurice Steijn te beledigen. De voorzitter van De Graafschap vindt echter wel dat hij een ander woord had kunnen gebruiken.

Na de winst van de derde periode door de Superboeren ging Mos op Twitter over de schreef. Hij deelde een Tweet met daarin de woorden 'fuck Steijn', iets dat duidelijk op de trainer van NAC en de aanstaande transfer van Ralf Seuntjens sloeg. De handelswijze van de Bredenaars is niet goed gevallen op de Vijverberg.

"Ik vind het een mooie club, maar dit was een ongepaste manier van communiceren van Steijn", zegt Mos daags na de Tweet tegen Omroep Gelderland. Dat de oefenmeester van NAC in de media liet weten dat Seuntjens waarschijnlijk naar Breda zou komen, vindt de voorzitter niet kunnen. "Er zijn spelletjes gespeeld en daar heb ik een bloedhekel aan."

De ophef die nu ontstaan is door de Tweet van Mos, vindt hij overdreven. "Wat hij doet kan gewoon niet en het is stemmingmakerij. Maar ach, dit past wel bij die man. Ik heb me de hele week al ingehouden. Oké, ik had het woord fuck misschien niet moeten gebruiken, maar de boodschap blijft hetzelfde. Zo erg is het nou ook weer niet, hou op zeg! Laat ze eerst zelf in de spiegel kijken."

Mattijs Manders, algemeen directeur van NAC, liet weten niet gediend te zijn van de uitlatingen van Mos. Op 28 maart spelen beide ploegen in het Rat Verlegh Stadion tegen elkaar, maar dan zal de voorzitter van de Superboeren verstek laten gaan. "Ik had al niet zo'n trek om daar heen te gaan."