Konterman lyrisch over bekende van Ajax: Hij wordt een kanjer, niet normaal

Konterman lyrisch over bekende van Ajax: "Hij wordt een kanjer, niet normaal"

13-03-2021 17:09
30

PEC Zwolle-trainer Bert Konterman komt in het Eredivisie-duel met Ajax de nodige oude bekenden tegen. Hij stelt dat de Blauwvingers aan de bal beter zullen moeten zijn dan BSC Young Boys, dat met 3-0 werd verslagen door de Amsterdammers.

"Natuurlijk win je niet vaak van Ajax, maar je moet ook dondersgoed beseffen dat ze te pakken zijn", zegt Konterman tegen Voetbal International. Hij vindt dat Young Boys het in de omschakeling liet liggen. "Dat heb ik ook tegen de jongens gezegd: ons positiespel staat in Nederland bekend als goed. Dat moeten wij gewoon beter doen dan Young Boys. Zuinig op de bal zijn en lef hebben in balbezit, dat is iets waar we onszelf in uit kunnen dagen."

Konterman werkte in zijn tijd als jeugdtrainer bij de KNVB met veel talenten van Ajax samen. "Ryan Gravenberch, Jurgen Ekkelenkamp, Jurriën Timber, Devyne Rensch, Kjell Scherpen, Perr Schuurs, Sean Klaiber. Ik heb zelfs ook Dusan Tadic nog meegemaakt in mijn periode bij FC Twente. Of dat een voordeel is? Ik denk het wel, ik ken hun valkuilen", grapt hij. "Maar gelukkig voor hen hebben ze die al aardig weggepoetst, als ik zie hoe professioneel ze nu zijn en wat ze leveren."

"Vooral Gravenberch is al enorm belangrijk voor Erik ten Hag", vervolgt Konterman, die de loftrompet steekt over de middenvelder. "Toen ik met hem samenwerkte had hij af en toe nog wel zijn valkuiltjes. Hij was wat nonchalant en was niet zo van het omschakelen, maar daar ging hij mee aan de slag en kon alsnog leveren. We noemden hem toen al de nieuwe Vieira. Als je ziet hoe hij voorbij spelers loopt, alsof ze er niet staan. Het oogt zó makkelijk. Hij wordt een kanjer, niet normaal."